FSv CVUT - foto
Katedra konstrukcí pozemních staveb
Fakulta stavební, ČVUT v Praze

Uživatel nepřihlášen
Přihlásit se | Nápověda
English

Ing. Marek Pokorný, Ph.D.

Požární bezpečnost staveb

Skritpa: Požární bezpečnost staveb – Sylabus pro praktickou výuku (2018/02)

E-shop: https://eobchod.cvut.cz/skripta_cvut/skripta_cvut/pozarni_bezpecnost_staveb_sylabus_pro_praktickou_vyuku-150031679

Prodejna: Univerzitní knihkupectví odborné literatury, Technická 6, 160 80 Praha 6

Sylabus je publikace prioritně zaměřená na výuku povinných předmětů (124PPR, 124PBZN, 124PSA4 ad.) na Katedře konstrukcí pozemních staveb Fakulty stavební ČVUT v Praze. Sylabus může dále sloužit i jako koncepční podklad pro související výuku na fakultě (např. volitelné "požární" předměty, semestrální projekty staveb, architektonické ateliéry, bakalářské a diplomové práce apod.), eventuálně i dalším mimo fakultním zájemcům. Členění do prvních šesti kapitol zjednodušeně odpovídá základní osnově požárně bezpečnostního řešení staveb nevýrobního charakteru. Sedmá kapitola sylabu popisuje požární bezpečnost garáží a zároveň tak okrajově seznamuje s některými odlišnostmi v posouzení objektů výrobního charakteru, podle nichž se právě garáže hodnotí.


Program: Výpočet odstupové vzdálenosti z hlediska sálání tepla - verze 03 (2017.07)

Program pro podrobný výpočet sálání tepla je vytvořený v programu Microsoft Excel v uzamčeném listu bez možnosti úprav buněk, kormě buněk nutných pro zadání okrajových podmínek výpočtu (vstupní data). Program je určený především pro stanovení odstupové vzdálenosti a vymezení požárně nebezpečného prostoru od obvodového pláště budovy (stěny, střecha) z hlediska sálání tepla od požáru, který bývá rozhodující např. při umístění projektovaného objektu vůči okolní zástavbě nebo hranici pozemku, při hodnocení ohrožení osob apod. Program v plné verzi je k dispozici studentům a akademickým pracovníkům Fakulty stavební ČVUT v Praze po přihlášení na intranet (pravý horní roh). Volně ke stažení je pouze náhled k podkladům - "demoverze". Pokud máte o podklady v plné verzi zájem, kontaktujte autora a uveďte, prosím, své kontaktní údaje a účel, k jakému bude daný podklad využíván. 
 

Soubory ke stažení

Program pro výpočet odstupové vzdálenosti z hlediska sálání tepla:
DEMOVERZE - Program pro výpočet odstupové vzdálenosti z hlediska sálání tepla (VERZE 03 - 2017.07)(437.6kB)pdf

V této sekci jsou neveřejné soubory ke stažení.
Pokud je chcete zobrazit, musíte se nejdřív
přihlásit.